Skip to main content
26. januarja 2020 je svetovno javnost pretresla ena večjih športnih tragedij v tem tisočletju.
V helikopterski nesreči je v bližini Los Angelesa umrl košarkarski zvezdnik Kobe Bryant, star komaj 41 let. Med smrtnimi žrtvami je bilo vseh devet ljudi na krovu, tudi Gianna Bryant, 13-letna hči Kobeja in nadobudna košarkarica.

Novica o smrti enega najboljših in najbolj karizmatičnih športnikov vseh časov se ni dotaknila le tistih, ki redno vstajajo sredi noči, da prek malih zaslonov gledajo košarkarsko ligo NBA. Kobe namreč ni bil le odličen košarkar, temveč tudi nadvse navdihujoč človek.

Njegova motivacija in neomajna volja sta bili tako rekoč nalezljivi.
Jakob, ki se je na večer Kobejeve smrti ravno družil s prijatelji, pripoveduje:

Košarke ne spremljam pretirano podrobno, Kobe pa mi je vedno bil 'faca'. S svojim pristopom in mentaliteto je predstavljal veliko inspiracijo tako zunaj igrišča kot na njem. V tem pogledu sem ga izjemno cenil.

Jakob Hočevarustanovitelj znamke JH_boards
»Po slovenskem času se je večer prevešal v noč, ko smo izvedeli za tragično novico. V hipu se mi je utrnila spontana ideja, da bi v spomin nanj izdelal res posebno rolko. Seveda ne zanj, ampak bi jo podarili enemu oboževalcu – nisem hotel služiti na račun tragedije drugega.«

Še isti večer je vzel svinčnik in kos papirja ter začel skicirati. Naslednji dan je skico izpopolnil s pomočjo računalniškega programa.

»Veliko sem razmišljal o tem, kako bi na rolki čim izraziteje poudaril njegovo 'black mamba' mentaliteto.«

V dizajn je prvikrat vključil 24-karatne tanke zlate lističe, ki jih je prilepil na rolko in s tem poudaril različne detajle. Na spodnji strani deske je velik Kobejev portret, pod njim kača – mamba – nad pa citat: »Heroes come and go, but legends stay forever.« Na zgornji strani je velik napis »Always remembered.«

Hočevar je naredil dve zelo podobni rolki. »V tistem trenutku sta bili verjetno najlepša izdelka, kar sem jih kdajkoli naredil.« Nato se je povezal s trgovino Grosbasket. Skupaj so priredili nagradno igro, srečnemu izžrebancu pa podarili rolko.

 

View this post on Instagram

Res mi je bilo v veliko veselje spremljati, kako sem projekt od začetne ideje pripeljal do konca. Poseben užitek je tudi v tem, kadar lahko s svojim delom nekomu polepšaš dan.

Jakob Hočevarustanovitelj znamke JH_boards
Copy link
Powered by Social Snap