Skip to main content
Poleg inovativnosti, kreativnosti in ekološke usmerjenosti je v DNK naše znamke zapisana tudi dobrodelnost.
Po najboljših močeh se trudimo, da prepoznamo dogodke, kjer lahko s kakšno malenkostjo nekomu polepšamo dan.

Tako smo pred lanskim božičem sklenili, da bo naš »leteči božiček« na rolki drvel po centru Ljubljane in obdaroval naključne mimoidoče. No, na koncu nismo imeli božička, ampak božičko, saj si je Carmen Kralj nadela božični kostum in se podala med ljudmi. Na električni rolki, ki smo jo naredili posebej za ta primer, je švigala po ljubljanskih ulicah. Okoli ramen si je oprtala ogromno torbo, nato pa ljudem v božičnem duhu delila darila. Z nami so sodelovali številni spoznorji in prispevali najrazličnejša darila.

 

View this post on Instagram

Božička na rolki je marsikoga presenetila, a prav vsakega razveselila. Včasih je dovolj najmanjša malenkost, pa človek na svet takoj pogleda s svetle plati. Kdor pa tistega dne ni imel sreče, jo je lahko preizkusil na naši facebook strani, kjer smo nato priredili še veliko nagradno igro in spet razdelili številne nagrade.
Podobno akcijo kot »leteča božička«, kjer smo obdarili naključne mimoidoče v centru Ljubljani, smo kmalu ponovili z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.
Dogovorili smo se, da skupaj pripravimo dogodek za otroke iz socialno ogroženih družin in jim podarimo rolke.

Kot vedno ni šlo toliko za darila kot za dogodek. Pripravili smo osem paketov rolk – toda razstavljenih! Prinesli smo jih lepo zapakirane, potem pa se je zabava pričela. Otrokom smo najprej pojasnili, iz česa je rolka sestavljena. Prinesli smo vse: deske, podvozja, koleščke, ležaje, šraufe … Vsak otrok je sestavil svojo rolko. Tako niso le dobili darila, ampak se tudi nečesa naučili. Zdaj vedo, kako sestaviti rolko – in kako jo tudi popraviti, če gre kaj narobe. Morda bodo nekoč, če se bo rolka pokvarila njihovim prijateljem, znali priskočiti na pomoč.

 

View this post on Instagram

Copy link
Powered by Social Snap