Skip to main content
Marka Grilca sem spremljal zelo dolgo. Nisem edini – na Instagramu ima več kot 240 tisoč sledilcev.
Pa ne le zato, ker je najuspešnejši slovenski deskar prostega sloga vseh časov. Navduševal nas je tudi s pozitivno energijo, uživanjem v trenutku, čudovitimi prizori iz narave ter z avanturističnim življenjskim slogom, v katerem je deska najpomembnejše prevozno sredstvo. Ko sem se z njim večkrat slišal, sem spoznal, da to ni le »Instagram fasada«. Faca je tudi v resnici.

Močno sem si želel sodelovanja z njim. Nekega dne, ko se še nisva poznala, sem mu pisal na Instagramu. Predstavil sem mu znamko JH_Boards in ga pobaral, ali bi mogoče hotel, da naredim posebno rolko zanj. V manj kot dveh urah mi je odpisal, da se mu ideja zdi kul. Da je takoj za. Predlagal je, da zanj naredim cruiser. »Poudarek naj bo na lesu in naravi,« je rekel. Njegove želje sem seveda upošteval, s črno barvo sem dodal še nekaj detajlov in nastala je rolka, kakršno bi hotel imeti tudi sam.

Kot vedno sem želel, da si naročnik zapomni ne samo izdelek, ampak tudi celotno izkušnjo. Elegantno pakiranje v tem primeru ni dovolj. Za Marka sem izdelal poseben lesen zaboj, ki navzven deluje prav robustno. Vanj sem dal škatlo z rolko in navodili za uporabo, jo zakril z nekaj slame, in zaboj močno zapečatil. Poleg sem priložil še pajser za odpiranje. Vse skupaj sem mu predal in resnično se je zabaval, ko je moral »vdreti« v zaboj.
Jakob je nad projektom bil izjemno zadovoljen, sam pravi:

Zadeva se ne bi mogla bolje razplesti. Nad celotnim performansom, predvsem pa nad rolko je bil povsem očaran. Tako zelo, da sva se dogovorila, da skupaj ustvariva posebno kolekcijo.

Jakob Hočevarustanovitelj znamke JH_boards

Do nje ni prišlo, a to sploh ni pomembno. Ko sem novembra lani izvedel, da se je Marko med pripravami na snemanje filma smrtno ponesrečil, najprej sploh nisem hotel verjeti novici. Ampak realnost nas vedno dohiti. Vsi smo se morali sprijazniti, da tega izjemnega človeka ni več med nami. Marka bom za vedno hranil v nalepšem spominu, njegovi družini pa na tem mestu še enkrat izrekam iskreno sožalje.

Copy link
Powered by Social Snap