Skip to main content
Gogi je legenda. V košarki je osvojil toliko stvari, da razume, da mora del uspeha deliti s skupnostjo.
Ta način razmišljanja nam je zelo blizu tudi v podjetju JH BOARDS. Zato tudi pogosto sami organiziramo kakšen dogodek z dobrodelno noto in prav zato še toliko raje podpremo izjemne posameznike, ki razmišljajo podobno in so vzor številnim ljudem.

Košarkarski kamp Goran Dragić je letos potekal v Laškem in vedel sem, da je to odlična priložnost, da se poklonimo našemu šampionu. Tako sem se takoj zatem, ko sem izdelal rolko za Luko Dončića, o kateri si lahko več preberete v prejšnji novici.

Spet sem iskal načine, kako človeku, ki je dobil že nešteto daril, podariti nekaj izvirnega, drugačnega. Pomislil sem: zakaj mu ne bi v rolki podaril tistega, kar ga je pripeljalo do Miamija in Čikaga? Tako sem na obe strani rolke vgraviral košarkarsko žogo, na podvozju pa sem skušal zaobjeti vso Dragićevo kariero in življenjsko pot. Na spodnji strani rolke so recimo tudi koordinate hiše, v kateri je odraščal, in vsi mejniki, ki jih je prehodil na dolgi poti iz Kosez do ZDA. Ilustracije so moje ročno delo, z njimi pa sem skušal zaobjeti vso Dragićevo kariero in življenjsko pot

 

View this post on Instagram

»Najbrž se marsikdo sprašuje, zakaj se 'lepim' na košarkarske zvezdnike. Seveda, za prepoznavnost znamke je več kot zaželeno, če slavne osebnosti rečejo dobro besedo o njej, ampak to ni moj glavni motiv. Bolj me žene to, da lahko za nekoga, ki ga resnično občudujem, naredim nekaj posebnega; nekaj, kar si bo zapomnil,« razmišlja sogovornik, ki se zaveda, da se v tem pogledu ne razlikuje od stotin drugih navdušencev, ki svoje idole zasipajo z darili. »Prav zato se mi zdi izkušnja obdarovanja še toliko bolj pomembna. Ne samo kaj, ampak tudi kako.«

Želim, da je predaja darila pravi šov, ne le nek mimobežni dogodek. Zato sem za Dragića izdelal 55-kilogramski sef. Takšen, ki so jih včasih imeli vaški gospodje, le da je bil ta seveda povsem nov. Črn, gladek, eleganten. Zapečatil sem ga s ključavnico na kodo. Moja ideja je bila, da ob predaji priredimo manjši kviz, na katerem bo moral Goran skupaj z otroki, ki so na njegovem kampu, odgovarjati na vprašanja. S pravilnimi odgovori bodo dobili kodo.

In res, v Laško sem privlekel ogromen zabojnik, dva prijatelja sta mi ga pomagala spraviti na sredo igrišča in že to je bil pravi dogodek. Dragić je bil takoj za akcijo, povsem je padel v igro, priganjal mlado družbo, naj čim hitreje odgovarjajo, še bolj prevzet pa je bil, ko je videl rolko.

Prepričan sem, da mu bo dobro služila. Slišal sem, da se namerava ustaliti v Miamiju, in prijetna klima na Floridi je kot nalašč za sproščeno vijuganje med palmami z otroci.
Copy link
Powered by Social Snap