Skip to main content
»Mladi Ljubljančan se je nad ročnimi spretnostmi navdušil že v Waldorfski osnovni šoli, hitro pa mu je zadišal les in ni minilo dolgo, ko je iz lesa izdelal prvo rolko. Je samouk, katerega močno priljubljene rolke so danes plod potrpežljivega dela in vztrajnega raziskovanja, ki se mu je posvečal vso svojo mladost. Idej za nove izdelke ima nešteto, včasih mu ne pustijo spati,« je o Jakobu Hočevarju zapisala Barbara Kotnik, novinarka One plus.
View this post on Instagram

A post shared by JH_boards (@jh_boards)

Hočevar je v intervjuju povedal:

Izdelovanje rolk je zame neka vrsta sprostitve, kot meditacija. Zelo me fascinira, da začnem iz nič, zgolj z idejo v glavi, ko jo speljem do konca pa je pred mano izdelek. To mi prinaša bistveno večje veselje, kot če bi ure in ure preživel pred računalnikom in igral igrice

Jakob Hočevarustanovitelj znamke JH_boards

Opisal je tudi običajni proces izdelave rolke.

Najprej izberem primeren les, večina je narejenih iz furnirja, nato ga stisnem v toplotno ogrevanem kalupu, da dobi obliko rolke. Oblikovani furnir potem izrežem in grobo ter fino obrusim pa zvrtam luknje, kamor bom na koncu pritrdil podvozje. Šele nato se lahko lotim poslikave, nekatere stranke si želijo ohraniti videz lesa, spet druge hočejo rolko, ki je okrašena po celotni površini.

Jakob Hočevarustanovitelj znamke JH_boards
Copy link
Powered by Social Snap